line decor
  INICI  :: QUI SOM :: INSTAL·LACIONS :: SERVEIS I TRACTAMENTS :: NOTÍCIES :: SITUACIÓ I CONTACTE  
line decor
   
 
ACTIVITATS I CURSOS

Platafòrma vibratòria

Vibropwer és una de les últimes novetats en activitats a Fisiocat i t'oferim la possibilitat de disfrutar d'aquest servei emmotllant-nos als teus horaris i en packs de 10 sessions. Vibropower et beneficia globalment en:

- una contracció muscular completa sense esforç, estimulant tant les fibres vermelles com les blanques.

- actuen sobre la freqüència cardíaca, millorant la circulació sanguínia

- augmentant l’alliberació de les GH i de la testosterona, que milloren el metabolisme i una major combustió de grasses.

i també et beneficia terapèuticament en:

- augment del to, força i massa muscular.

- augment de la flexibilitat articular.

- reforç de l'estructura òssia i augment de la densitat.

Estèticament també augmenta el consum energètic aconseguint la reducció del pes corporal i una reducció de la cel·lulitis.

Informa’ns del que més t’interessa i et farem un programa personalitzat!!

_______________________________________________________________________________________________

Pilates

Classes de pilates a hores convingudes d'entre 2 i 3 persones que s'adapten a tu, als teus horaris, per oferir-te el millor servei.

El Mètode Pilates, és un sistema d'entrenament físic inventat a principis del segle XX per l'alemany Joseph Pilates basant-se en els seus coneixements de diverses especialitats com la gimnàstica, la traumatologia, el ballet o el ioga.

En el seu inici el propi Pilates el va anomenar "Contrologia" (en anglès Contrology) ja que creia que el seu mètode utilitzava la ment per a controlar els músculs. El mètode pilates es centra en la postura dels músculs centrals que ajuden a mantenir l'equilibri del cos i que són essencials per mantenir la columna vertebral. En particular, els exercicis de Pilates ensenyen a ser conscients de la respiració i l'alineació de la columna i enforteixen els músculs interns del tors que són importants per evitar dolors d'esquena.

Tot i que el mètode Pilates s'ha desenvolupat i ha donat lloc a una gran quantitat d'estils i aplicacions diverses, existeixen uns principis fonamentals que sempre han d'estar presents: alineament, centralització, concentració, control, precisió, fluïdesa, respiració.

Els exercicis es basen en moviments controlats, molt conscients i coordinats amb la respiració, amb la finalitat de crear un cos harmoniós, coordinat, musculat i flexible. Mitjançant la seva pràctica, la ment va prenent consciència de les capacitats, limitacions, fortaleses i debilitats del cos per tal de millorar l'estat físic i mental. És un esport molt tècnic, on la correcta execució dels diferents elements que composen cada exercici és més important que el nombre de repeticions o sèries.

Altres dos punts molt importants a destacar són la respiració i el concepte que Pilates va anomenar "powerhouse". El powerhouse, que podem traduir com centre de força, centre de poder o centre d'energia, Pilates el va situar a la part inferior del tronc, com una faixa que envolta tota la zona lumbar i abdominal. Fa referència, fonamentalment tot i que no exclusivament, al múscul transvers de l'abdomen, essent precisament la clau de tot el mètode el seu enfortiment, fet que permet al cos moure's lliure i equilibradament, evitant moviments i compensacions perjudicials. Tots els moviments s'inicien i es sostenen des d'aquesta zona del cos, que sempre ha d'estar present durant la pràctica dels exercicis.

La respiració pura també té un paper primordial en el mètode. Els resultats de la seva bona pràctica són molt significatius: una major capacitat pulmonar i una millor circulació sanguínia són els primers objectius perseguits, per traduir-los més tard en força, flexibilitat, coordinació mental i postura correcta. Es practica una respiració intercostal. En inspirar s'ha de notar com les costelles es separen. A l'expiració, que acostuma a coincidir amb la major intensitat de l'exercici, es tanquen primer les costelles i després s'enfosa el powerhouse (part inferior del tronc), amb la sensació d'enganxar el melic a la columna. Alguns professors hi afegeixen el tancament del perineu i la contracció dels glutis.

En la respiració de Pilates s'inspira pel nas i s'exhala per la boca. A l'inhalar és molt important no relaxar els muscles abdominals per tal de no perdre l'alineació postural, i que això provoqui utilitzar els muscles no adequats durant l'execució dels exercicis. L'exhalació facilita la contracció dels músculs abdominals, ja que anatòmicament durant la mateixa es produeix un encongiment a nivell de la caixa toràcica "cap endins i cap avall".

 

 

 

 

 

 

FISIOCAT C/ Portal de la Rambla, 3. Planta 1, Local 10 - 08500 - Vic - Tel. 93 888 15 14 / 630 346 576